SHOCKWAVE THERAPIE

LAAT CHRONISCHE PIJN VERDWIJNEN

Shockwave behandeling

 Shockwave therapie laat chronische pijn verdwijnen

Shockwave therapie biedt uitkomst bij langdurig bestaande pijnklachten waardoor er bijvoorbeeld beperkingen zijn in het dagelijks leven of  wanneer sporten niet meer gaat .

Een tennis- of golfelleboog, hielspoor, een pijnlijke achillespees,knie of schouder. Voor veel mensen is het de dagelijkse praktijk,waarbij blijkt dat  de reguliere fysiotherapie de klachten niet kan verhelpen. Zeker niet als er sprake is van kalkafzetting. Schokgolftherapie oftewel SHOCKWAVE kan uitkomst bieden.

Door enkele behandelingen met Shockwave kunnen deze-vaak langdurige- pijnklachten voorgoed verdwijnen. Zelfs verkalkingen kunnen na slechts enkele behandelingen van 5 minuten verdwijnen.Allereerst voert de fysiotherapeut een onderzoek uit. De uitkomst bepaalt of de patient in aanmerking komt voor behandeling met Shockwave therapie.Het pijn gebied wordt gelokaliseerd en de bron van de pijn wordt achterhaald. Veelal helpt een Echo onderzoek bij het bepalen hiervan. Door onze samenwerking met collega’s van CARE WORX in Velsen Zuid kunnen wij de Echo diagnostiek en Shockwave therapie combineren.

De shockwave behandeling

De pijnlijke plaats wordt afgetekend en vervolgens bewerkt met een behandelkop. Deze geeft krachtige trillingen die het lichaam tot genezing aanzetten. Het zijn drukgolven van buitenaf – letterlijk als een Tsunami- die via de behandelkop worden toegepast. De Shockwave breekt de verkalkingen af en stimuleert de resorptie ervan,het stimuleert weefsel herstel en bestrijdtpijnklachten. De behandeling is soms gevoelig ,maar kan prima zonder verdoving plaatsvinden. Na afloop wordt de behandelde lokatie met ijs gekoeld.

Welke klachten worden behandeld?

  • Verkalkingen in het algemeen
  • Schouderklachten (oa met verkalkingen)
  • Tenniselleboog ( Epicondylitis lateralis)
  • Golferselleboog (Epicondylitis medialis)
  • Knieblessures   (Jumpersknee of Runnersknee)
  • Hielspoor /Fasciitis plantaris
  • Achillespees tendinose
  • Scheenbeen klachten (shin splints)

Vergoeding

Wanneer u voldoende aanvullend verzekerd bent voor Fysiotherapie worden de kosten vergoed door de zorgverzekeraar.

Wilt u meer lezen over persoonlijke ervaringen met Shockwave; http://www.movemens.nl/page/536/pati-nten-ervaring-shockwave.html

Laat in reactie achter