Shockwave

Shockwave

Shock-wave behandeling

Na 10 jaar ervaring te hebben opgedaan heeft Fysiotherapie Driehuis de beshikking over twee Shockwave apparaten, waaronder de nieuwste ShockMaster. Dit laatste toestel biedt nog meer mogelijkheden om chronische pijnklachten te behandelen. De Extracorporeal Shockwave Therapy, kortweg Shockwave, is ontstaan vanuit de technologie van de niersteenvergruizing. De impulsen zorgen voor een verbeterde doorbloeding en stofwisseling en stimuleren de eigen genezingskracht van het lichaam. Verkalkingen worden aangepakt. Na 5 -8 behandelingen treedt herstel op!

De effectiviteit van Shock-Wave therapie maakt dat veel mensen met aanhoudende pijnklachten binnen enkele weken een aanzienlijke verbetering beschrijven of pijnvrij zijn.

Onze behandelmethode voorziet erin dat in vele gevallen eerst een Echografie wordt gemaakt, ten einde de aandoening zo duidelijk mogelijk in beeld te brengen en te lokaliseren. Vervolgens wordt door ons de Shock-Wave behandeling toegepast. Wanneer de klachten zijn teruggedrongen wordt een volgende Echografie gemaakt. Hierdoor is controle en meting mogelijk in de voortgang van het genezingsproces.

Heeft u één van deze klachten?

 • Schouderpijn met beperkte beweeglijkheid
 • Chronische elleboogpijn (tennis-, golferselleboog)
 • Pijn aan de knieschijf
 • Chronische pijn aan de Achillespees (achillodynie)
 • Hielpijn (hielspoor)
 • Chronische nek-, schouder- of rugpijn
 • Andere vormen van tendinitis

Beproefde doeltreffendheid van de shockwaves

Behoort u tot de talloze patiënten met chronische pijnklachten? Heeft u al het mogelijke geprobeerd om ervan verlost te raken? Injecties, medicatie, fysiotherapie, relaxatiemethodes, enz. Keerde uw pijn ook altijd na korte tijd terug, vaak erger dan voordien? Diverse wetenschappelijke studies tonen aan dat Shockwave therapie vaak erg goede resultaten geeft. Chronische pijn wordt veelal veroorzaakt door ontstekingen en/of verkalkingen van een spier, pees of slijmbeurs. Ook verkrampte spieren of spierknopen (trigger points) kunnen veel pijn veroorzaken.

Eerder noodzaak dan luxe:

Extracorporeal shockwave-therapie (ESWT) wordt beschouwd als één van de meest innoverende ontwikkelingen in de recente pijnbehandeling van het bewegingsapparaat. In tegenstelling tot conventionele behandelingsmethodes kan met shockwave therapie de oorzaak van de pijn rechtstreeks bij de oorsprong worden bestreden. Zonder medicatie of chirurgie. Succesvolle resultaten worden reeds bereikt na enkele behandelingssessies.

Hoe werkt ShockWave precies?

Allereerst lokaliseert de fysiotherapeut het pijn-gebied. Nadat de bron van de pijn en het pijngebied zijn geïdentificeerd, wordt het letsel blootgesteld aan korte shockwave-pulsen. U hoort een duidelijk tikken en voelt schokken in uw lichaam. Deze hoog-energetische akoestische impulsen verbeteren de stofwisseling en de bloedcirculatie in het pijngebied. Ze stimuleren op die manier het aanwezige herstelmechanisme van het lichaam. Met andere woorden, Shockwave heeft alles te maken met het activeren van de eigen genezingskracht van het lichaam.

Voordelen van de Shockwave-therapie

 • Behandeling zonder geneesmiddelen of chirurgie
 • Kortdurende behandeling (5 tot 10 minuten per sessie)
 • Uitstekend therapiesucces na slechts 5 tot 8 behandelingen
 • Behandeling van de oorzaken in plaats van de symptomen
 • Pijnverzachting en herstel van de volledige mobiliteit na enkele dagen
 • Weinig bijwerkingen. Wel kan direct na de behandeling een Lichte roodheid of zwelling ontstaan
 • Dankzij Shockwave-therapie kan een injectie of zelfs een operatie overbodig blijken

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken voor één van onze behandelingen? Klik op de button hieronder en vul het formulier in.

Locatie

Schaepmanlaan 10
1985 HJ Driehuis Nh

Contact

Telefoon: 0255 516 367
Email: info@fysiodriehuis.nl

Openingstijden

Maandag: 8:00 – 20.00
Dinsdag: 8:00 – 18.00
Woensdag: 8:00 – 18:00
Donderdag: 8:00 – 20.00
Vrijdag: 8:00 – 18.00